Ikhlasno ae..

Dino iki Pa’i sueneng seru mergo oleh undangan reuni karo mangan-mangan nang omahe mbak Ria.Arek iku budhal bareng konco sakkampunge sing jenenge Anshori.

Bareng wis teko nggone mangan-mangan Pa’i mileh lungguh jejer karo Anshor.Sakdurunge mangan-mangan kabeh undangan entuk jajanan pasar koyok donat,nogosari,ambek godho gedang.
Sakwise mangan donat karo nogosari Pa’i pamet sedhiluk ape nang jedhing. Pas wis mbalik ndilalah godho gedange kari separo. Pa’i gumun, godho iku di pentelengi dadakno ono jigonge.
“Kon sing mangan godho gedangku yo?”Takoke Pa’i nang Anshor.
“Thitik ae lho! opo’o se? Ikhlasno ae ta la”
Pai mung biso mangkel,Godho gedange dibuwak nang tempat sampah. Sopo sing arep mangan capete Anshor. Arek iku ta gak tau sikatan,untune kuning kabeh, jigonge kebek.

Hidangan utamane mangan-mangan iku soto kikil. Pa’i lek mangan koyok wong gak mangan telung dino.nyam..nyam. maem

Pas kapene mangan sotone dadakna HP-ne Anshor muni, ono wong sing tilpun.Areke nyingkreh rada’ adoh gawe ngangkat tilpun.
Durung mari nilpun Anshor kaget ono kucing ndilati soto kikil bagiane.
“I tolong gusakno!”Jare Anshor ngongkon Pa’i nggusak kucing iku mau.
Pa’i mung mesem, “Thitik ae lho! opo’o se? ikhlasno ae!” hehehe. licik

Iklan

Tentang Rifai Prairie

Rifai Prairie bekerja sebagai office cleaning and maintenance dan juga gardener di salah satu sekolah menengah atas di kab Gresik. Hobi menulis, berkebun, menggambar dan membaca.
Pos ini dipublikasikan di Harian. Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s