Sekolah Larang

Ning Rike kuwatir adhike gak ketampa ndhuk SMA negeri.”Pa’i bijine thitik tapi mkepingin mlebu RSBI,sekolah sing jare internasional iku.Yok opo carane lek nggarap tes ae ngowah-ngowoh”,Jare Ning Rike.

Cak Didik mesakno nontok ning Rieke melu vbingungEmake Ning Rieke ya gak kate ngurus Pa’i,Emake gak weruh opo-opo urusan sekolah.Wingi Cak Didik Mboncengna Pa’i nang SMAN 1 Kebomas,tes RSBI. Mulih tes Pa’i mesam-mesem. ”Pas ngisi jawaban, ndilalah beniku mrothol. Jawabanku yo mik A,B,C nurut benik sing tak jemok”.

Emake gumun nontok kabeh bingung. Laopo se sekolah kok kathik milih RSBI,opo iku?”

RSBI iku sekolah basise Internasional ,MakJare Ning Rieke.Emake manthuk-manthuk.Oh, iku ta sing nggarai regane larang merga internasional nggawe bahasa Inggris?Lek nggawe bahasa Indonesia mestine luwih murah ya?

Ning Rike mantuk.”Iyo Mak.Lek sekolah Internasional Pa’i isok sekolah nduk London utawa New York.Jenenge ae sekolah basis internasional”.

Emake lha kok nangis. Ning Rike gupuh. ”Laopo,Mak?”

Emake meneng. ”Ning adhimu wis ojok entuk sekolah ndhuk RSBI. Lek arek iku sekolah nduk New York ,yo opo lek kepingin mangan sego krawu?kathi maneh, sekolah bahasa inggris mbayare larang .Sing nggawe bahasa Indonesia yo larang. Se golekna sekolah sing nggawe basa Suroboyoan, mesti luwih murah. kathik maneh, Pa’i gak katene tak kongkon dodolan klopo ndhuk New York tapi dodolan klopo ndhuk Pasar Wonokromo

Iklan

Tentang Rifai Prairie

Rifai Prairie bekerja sebagai office cleaning and maintenance dan juga gardener di salah satu sekolah menengah atas di kab Gresik. Hobi menulis, berkebun, menggambar dan membaca.
Pos ini dipublikasikan di 2Pai Ketimpa Batu (STONE). Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s